miercuri, 1 august 2012

Mt. Kenya 2012 - pregatirea

Asa cum v-am obisnuit, in fiecare an plecam pe un munte mai deosebit. Grupul este acelasi, Ileana, Adi, Alex, Luci si subsemnatul. Destinatia este aleasa de obicei iarna-primavara.
Anul acesta ne-am decis sa incercam escalada Mt. Kenya, al doilea varf al Africii cu 5199, mai mic decat Kilimanjaro, dar spre deosebire de acesta din urma, Mt. Kenya este un varf tehnic, fiind necesara o catarare de 16 lungimi de coarda pentru a strabate ultimele sute de metri de altitudine.




Nu este vorba de o catarare foarte grea, maxim gradul 6 pe 2 lungimi, dar trebuie sa tineti cont ca acele lungimi sunt la 5000 m altitudine. Vom urca pe ruta Batian, care ne va duce pe cel mai inalt varf (mai exista si Nelion, o ruta mai scurta) din cele 2 existente.
Pentru doritori am si o schita a traseului





Vom pleca pe 28 august 2012 pe ruta Bucuresti - Londra - Nairobi si ne vom intoarce (sa speram ca victoriosi) pe 18 septembrie. In limita timpului disponibil vom merge si la un safari si prin diverse parcuri nationale kenyene.

Deocamdata suntem la capitolul vaccinuri profilactice, adunat echipament, studiat rute si destinatii si cat mai mult antrenament cu putinta.

AMR 27 de zile :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu