miercuri, 17 aprilie 2019

UTMB - noi reguli de admitere din 2020

UTMB tocmai a anuntat conditii noi de admitere incepand cu 2020. Ceea ce multi ne asteptam sa se intample, dar speram ca sa nu ne prinda pe noi ghinionistii care nu am prins locuri la ultimele loterii, s-a intamplat.

UTMB a avut la prima editie in 2003, 700 de participanti, iar numarul a crescut gradual, asa incat ultimele cifre sunt fabuloase. anul trecut in toamna am fost 26.000 de alergatori la nivel mondial care am indeplinit conditiile, am strans puncte si ne-am pus sperantele in loterie.

Ce se va schimba? 

Prima veste si cea mai buna pentru cei care au fost deja refuzati, este ca ne pastram coeficientul (1 pt cei care au participat prima data, 2 pentru cei are nu au fost alesi din prima participare, si acces direct la editia viitoare la cei care au fost ghinionisti doi ani la rand.

Pentru ceilalti participarea va fi mai greoaie, cu exceptia, ....., ati ghicit, celor care vor fi dispusi sa investeasca.

Care erau conditiile acum? 
UTMB -15 puncte din 3 curse maxim
TDS - 8 puncte din 2 curse maxim
CCC - 8 puncte din 2 curse maxim
OCC - 6 puncte din 2 curse maxim

Care sunt noile conditii?
UTMB -10 puncte din 2 curse maxim
TDS - 8 puncte din 2 curse maxim
CCC - 6 puncte din 2 curse maxim
OCC - 4 puncte din 2 curse maxim

Motivatia oficiala e legata de sanatate participantilor, e suficient sa alergi un ultra pe an cica, bla bla.

Evident, rezultatul va fi ca vor fi si mai multi aplicanti, ca pana acum, si se scoate, daca am inteles bine sistemul de acces direct dupa 2 trageri esuate. La fiecare tragere esuata vei primi o sansa in plus anul urmator. Dispare incepand cu 2021 accesul direct, pe masura ce cei care acum au coeficient 2 pentru la toamna isi vor primi sansa.

Evident, exista si o modalitate mult mai usoara si mai scumpa de a ajunge la Chamonix si asta e marea noutate.

Se introduce un sistem noi, asa numitele Running Stones, care vor fi primite doar daca termini anumite curse atent selectionate. Vei putea accede fara loterie la UTMB daca colectezi urmatorul numar de running stones:

UTMB -18 Running Stones (10 puncte ITRA)
TDS - 15 Running Stones (8 puncte ITRA)
CCC - 15 Running Stones (6 puncte ITRA)
OCC - 12 Running Stones (4 puncte ITRA)

Running Stones se colecteaza la urmatoarele curse:
- primesti numarul de puncte ITRA x 3 la cursele byUTMB
- primesti acelasi numar de pietre cate puncte ITRA primesti la cursele World Series

Aici un exemplu copy-paste din articol:
Finishers of the ByUTMB® races : 
1 ITRA point = 3 Running Stones
Finishers of the UTWT races :
1 ITRA point = 1 Running Stone
(The number of running stones is likely to change from year to year depending on the number of applications)
For instance, finishing 160km (MGU) Gaoligong byUTMB® = 18 Running Stones, that is 6 ITRA points. If runners have their qualifying points, they will be able to enter the UTMB® Mont-Blanc races without having to go through the lottery. Running Stones expire after 4 years. Running Stones gained in 2020 can be traded for entry to a 2012, 2022, 2023, 2024 UTMB® Mont-Blanc race of their choice. If they are not used during those 4 years, they will expire unless they are exchanged for additional tickets. The Running Stones can be used to enter the UTMB®, the TDS®, the CCC® and the OCC. Special registration conditions apply for the MCC, the PTL® and the YCC.

Cine vrea sa gaseasca tot articolul il gaseste aici

In incheiere as vrea sa mai subliniez cat de buni sunt cei de la UMTB la facut bani. Ce fac ei este sa dea un mare boost la cursele lor (cei care au bani se vor repezi acolo ca sa-si faca intrarea fara stres la UTMB) dar si la cele din circuitul World Series.
Revin cu mai multe informatii si cu traducerea integrala in limba romana (plus corecturi) mai pe seara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu