luni, 29 august 2016

Ciucas X3 - Haideti la Ciucas!

Pe 1 septembrie la ora 00:00 se inchid inscrierile la Ciucas X3, unul din cele cele mai frumoase concursuri de la noi. Daca nu te-ai inscris inca, recomandarea mea este sa nu eziti!

Ciucas X3 este  un concurs care are de toate pentru fiecare, distantele  sunt de la 21 la 105km, iar fiecare cursa are ceva special.

Semimaratonul este cursa scurta, are un traseu greu si frumos, cu o urcare pe creasta Gropsoarele Zaganu care iti taie rasuflarea atat la propriu cat si la figurat, 21 de km cu 1290m diferenta de nivel.

Maratonul, desi mai lung, este una din cele mai prietenoase curse, cu 38 de km si 1800m diferenta de nivel. Urcarea in creasta este mai lejera, dar la fel de spectaculoasa, traseul trecand si printr-un canion secat.

Ultramaratonul are 105 km cu 4500m diferenta de nivel, unul dintre cele mai lungi din Romania. Este o cursa pentru elita si alergatori cu experienta, evident.

Cand spui Ciucas X3 te gandesti imediat la familia State, Alexandra si Dragos, doi oameni deosebiti care au ridicat concursul din moarte clinica (citeste cum fostul organizator "a fugit" cu banii cu cateva zile inainte) si au reusit un adevarat tur de forta reorganizand concursul in doar cateva zile. Nota bene: Alexandra era insarcinata, intr-o faza chiar inaintata, primele imagini cu ea sunt cu fata draguta cu burtica imensa ce fugea de colo-colo in sala de sport din Cheia, foarte ocupata, dar la fel de amabila cu alergatorii si intrebarile lor. Intre timp s-a format si echipa Ciucas X3, una ce mie imi pare foarte solida, unita si simpatica.

Ciucas X3 este si un model de relationare cu noi, alergatorii. Ai posibilitatea de a-ti alege singur continutul kit-ului de participare. La sectiune de inscriere poti alege sa platesti doar taxa de participare (ce include un tricou de bumbac) sau poti bifa si alte produse, cum ar fi tricou tehnic, jambiere, bandana, etc. Eu recomand sa alegeti macar tricoul tehnic, care in fiecare an a avut un design deosebit. Cel din 2015 este probabil cel mai frumos vazut de mine la noi (zvonurile spun ca s-au organizat trocuri si s-au dat batalii pentru acesta).

Medaliile sunt inscriptionate cu numele cursei la care ai participat (semi/maraton/ultra), ceea ce pe mine m-a facut fericit anul trecut. Un efort care le ridica cu siguranta costurile.

Mai trebuie sa va spun cat de frumoase sunt peisajele din Muntii Ciucas? Toate acele zone superbe sunt strabatute de traseele celor 3 curse. Cei mai castigati sunt vulturii de la ultramaraton (chiar asa sunt numiti), care pe langa privelistile din muntii Ciucas se pot bucura si de frumusetea celor din Grohotis si Tatarului, ultimii fiind o revelatie pentru mine, mai ales de cand i-am vazut si la lumina zilei la ultimul antrenament.

Tu te-ai inscris la Ciucas X3?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu